Rólunk - Rethy Fashion

 

 

Bemutatkozónk

“Egy őrültnek tűnő ötletből indult az egész, és persze a rendíthetetlen hitünkből!”

A kidobásra ítélt farmerből kihozni valami újat, valami egyedit!

 

Rólunk - Rethy Fashion

Vállalkozásunk 2012. májusában alakult, családi vállalkozásként, a környezetvédelem és a divat kapcsolatát gondolja újra, farmer újrahasznosítással foglalkozik.

Legfőbb tevékenységünk az új, innovatív termék létrehozása – farmerbegyűjtéssel és farmerfeldolgozással –, valamint a környezettudatos szemléletformálás.

Kapcsolódó szolgáltatásként ajánljuk farmerszervizünket és farmerszabóságunkat, de a régi bútorokra is készítünk új huzatot.

Az egyedi designtermékek, formaruhák készítésén túl különleges rendezvényeket, programokat szervezünk, az öko-divatot és az újrahasznosítást különböző környezetvédelmi rendezvényeken népszerűsítjük: öko-divatbemutatók, öko-napok, farmergyűjtések, kiállítások.

 

Rólunk - Rethy FashionA kidobásra szánt, már nem használható, vagy megunt farmerokat gyűjtjük, a lyukas nadrágot alapanyagként hasznosítva. Az összegyűjtött farmeranyagot mi tisztítjuk, feldolgozzuk, a színeket összeválogatjuk, szabjuk, varrjuk, megálmodjuk, újra hordható termékeket és egyéb kiegészítőket állítunk elő, ezáltal a farmeranyag élettartamát megsokszorozzuk.

Ruházati termékeink egyediek, divatosak, mindennapi viseletre alkalmasak, sportosan elegánsak. Az egyszerű vonalakkal, a finom díszítéssel azt az érzést szeretnénk átadni, hogy egy kis odafigyeléssel lehet szép, harmonikus dolgokat készíteni.

Az újrahasznosított anyagaink köre egyre bővül. Nagymamáink csipkéivel a farmerruhákat, a kiegészítőket díszítjük. Az elhasznált nespresso kávékapszulákból, régi gombokból és cipzárakból ékszereket készítünk, de a régi menyasszonyi ruhák is megújulnak a kezünk alatt.

Honlapunkon és facebook-oldalunkon további információk és képek találhatóak, melyek tükrözik tevékenységünket.

 

 

Hitvallásunk

Célunk az újrahasznosítás tényleges megvalósulása, az újrahasznosítás minőségét egy magasabb szintre felemelni. Termékeinknél alapvető cél, hogy nem látszódhat rajta, hogy újrafelhasznált anyagból készült, új hatását kell keltenie.

Rólunk - Rethy FashionTársadalmilag felelős szervezetként célunk egy olyan vállalkozás megvalósítása, melynek minden lépése valódi értéket teremt.

Szeretnénk csatlakozni a klímavédelemhez, munkánkkal hozzájárulni a globális felmelegedés elleni küzdelemhez, csökkenteni a szén-dioxid és az üvegházhatású gázok kibocsátását, megsokszorozni a farmer-újrahasznosítást, fejleszteni a társadalmi szerepvállalást a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésével, hátrányos helyzetűek foglalkoztatásával és tudatos szemléletformálással.

Globális céljaink: Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése újrahasznosítással, a körkörös gazdaság kialakításával – melynek lényege, hogy semmilyen alapanyag ne vesszen kárba.

 

 

Tervezőnk

Réti Éva | Rólunk - Rethy FashionRéti Éva vagyok, a Réthy Fashion brand. alapítója, designere.

Óvodás koromban, mikor elkészítettem az első babaruhát – amit egy divatkönyvből kirajzolt szabásminta alapján próbáltam összeállítani –, eldőlt az utam. Az élet aztán vitt sokfelé, de a színek és a formák szeretete mindig ott volt velem.

A környezetemben mindenkit öltöztettem, mindenkinek ruhákat kreáltam. Megpróbáltam tanácsot adni, hogy jobban érezzék magukat, ha tükörbe néznek. Segíteni szerettem volna, hogy megtalálják a hozzájuk legjobban illő színt és formát, és mosolyogjanak, ha végig mennek az utcán. Néha talán sok is voltam a tanácsaimmal.

Varrtam és terveztem a ruhákat folyamatosan, de még én is kerestem magamat a kreativitásban.

Anyaként már másként kezdtem el látni a környezetemet. Fontos lett, hogy milyen világot fogunk átadni a gyerekeinknek.

Célom, hogy a kidobott, elhasznált, megunt ruhákból olyat alkossak, ami divatos, újszerű és hordható, boldoggá tesz. Most érzem úgy, hogy már tudom, hogy mit kell alkotnom, hogy mire kell használni ezt a kreativitást, amit kaptam és eddigi életem folyamán folyamatosan gyakoroltam is.

Szívesen meghallgatok és köszönettel veszek minden ötletet, kritikát.

 

 

Társadalmi szerepvállalásunk

Társadalmi szerepvállalásunk területei: környezetvédelem, újrahasznosítás, szociális foglalkoztatás, környezeti nevelés

Bekerültünk a IV. NESsT-Citibank Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Programba, melynek keretén belül üzleti képzésben vettünk részt. Az egyik nyertesként pénzügyi támogatásban részesültünk és a NESsT magyar portfólió tagjai lettünk.

A NESsT olyan vállalkozásokat, ötleteket keres, melyek üzleti megoldással találnak választ egy társadalmi problémára, valamint olyan hosszútávon fenntartható társadalmi vállalkozásokat fejleszt, melyek kritikus társadalmi problémák megoldására törekszenek. A NESsT stratégiai célja a portfólió-tagokkal együtt a hátrányos helyzetű csoportoknak a jobb életminőség lehetőségének biztosítása, a hátrányos helyzetűek foglalkoztatottságának növelése. Vállalkozásfejlesztő programjaik célja a társadalmi vállalkozási szektor fejlődésének támogatása. A Citibank a pénzügyi támogatáson kívül önkéntes citibankos mentorok biztosításával és üzleti tanácsadással segíti a NESsT munkáját.

Réti Éva | Rólunk - Rethy FashionNESsT | Réti Éva | Rólunk - Rethy Fashion

Büszkék vagyunk, hogy NESST ENTERPRISE lehetünk, mely védjegy a társadalmi vállalkozási szektor kiválóságát jelképezi.

 

Reintegráció a farmer segítségével azaz hatékony munkaterápia a farmer feldolgozásával

 

Forrásház | Rólunk - Rethy FashionSikeres munkaterápiával a pszichés problémával küzdő, hátrányos helyzetű munkanélküli embereket visszavezetjük a foglalkoztatottak világába.
Alapvető célunk, hogy – szakemberekkel együttműködve – a munkacsoportokban résztvevő emberek az újrahasznosított farmer előkészítésével önbizalmat szerezzenek, fejleszthessék a munkavégző képességüket a nyílt munkaerőpiac elvárásaira való felkészülésre.

Forrásház | Rólunk - Rethy FashionForrásház | Rólunk - Rethy Fashion2013. októberében megkezdődött a munkavégzés. A gondozott személyek lelkesen kezdték betanulni a munkafolyamatokat.

A szeptember 21-i divatbemutatónk a Kispesti Forrásházban egy gyümölcsöző kapcsolat kezdete. Nagy örömükre szolgál a sikeres együttműködés lehetősége a Kispesti Forrásházzal, mely kezdeményezés célja, hogy a farmer feldolgoztatásával munkához juttassuk a kispesti hátrányos helyzetben lévő gondozott személyeket.

 

Példamutatás

Vállalati felelősségvállalásunkkal is igyekszünk követendő példát mutatni.

Carbon Free Website | Rólunk - Rethy FashionCarbon Free Company | Rólunk - Rethy FashionBüszkén hirdetjük, hogy vállalkozásunk és weboldalunk 100%-ban CARBON semleges. A RéthyFashion brand meghatározta és auditáltatta a saját karbonlábnyomát, ezt követően kezdeményezte a saját tevékenységével járó üvegház-hatású gázok kibocsátásának ellentételezését.

 

 

Médiaszerepléseink

 

 • DUNA TV – Családbarát magazin 2018.10.08. – Egy kis betekintés újrahasznosítási ötleteinkbe. A mi szereplésünk 22., illetve az 1:07. perctől látható
 • BONUM TV – A DÉLELŐTT műsorában beszélgetés az Újraálmodott farmerekről és a Réthy Fashion különleges darabjairól 2018.06.18.
 • KARC RádióSpájz c. műsorban 2017.09.12. Vendég Réti Éva – információk, ötletek, megoldások újrahasznosítás témakörben (A mi interjúnk az 1. részben 34:20 perctől hallható)
 • OSCE Days rendezvény – Interjú 2017.06.08. Alföldy Árpád beszél a Réthy Fashion munkájáról, a missziónkról, a farmer újrahasznosítás fontosságáról.
 • Lakihegy Rádió – Süss fel nap! c. műsorában Petró Károly beszélget velünk a szigetszentmiklósi újrahasznosítási központunkban 2017.03.21.

Rádiós interjú hanganyag

 • Rólunk - Rethy Fashion M5 Lexikon Kék bolygóFarmer 2017.01.12.
 • MTVKék bolygó magazinműsor 2016.12.26. – Ruhák és kiegészítők a „zöld” jegyében (A mi szereplésünk a 12:10 perctől látható)
 • RTL Klub 2016.10.09. – Ruháink részt vettek az Ability Fashion – Mozdulj! Divat Show kifutóján.
 • Kolozsvár Rádió 2016.08.17. – Rólunk - Rethy FashionA Kreatív Kolozsvár rendezvényén társadalmi vállalkozások témakörben Réti Éva előadása meghallgatható. (egy rövidebb videórészlet és a teljes előadás hangfelvétele)
 • City TV City Klub 2016.07.21. – A Szálkai Művészeti Táborban készített riport. (A 27:10 perctől)
 • MTV Kék bolygó magazinműsor 2016.04.18. – A textil újrahasznosításról (A 10. perctől vagyunk láthatóak a Cirrhopprecycle-val együtt)
 • Divatikon.hu internetes magazin 2016.03.09. – Klajkó Szandra új videoklipjében a mi ruháinkat viseli.
 • DUNA TV – Család-barát magazin 2016.03.09. – Jótékonysági Ökodivat bemutató előkészületeiről. A mi szereplésünk 32. perctől látható.
 • OFFmedia.hu internetes magazin 2016.03.07. – Jótékonyság a Vakok Iskolájában
 • Ozonezölddij | Rólunk - Rethy Fashion OzoneNetwork TV – Egyenlítő 2015.11.04. – Beszélgetés az Ozone Zöld Díjról
 • DUNA TV – Család-barát magazin 2015.10.21. – A Réthy Fashion egy napja 3 helyszínen 3 percben a Család-Barát Magazin szemével. A mi szereplésünk 58:35-kor kezdődik.Rólunk - Rethy Fashion
 • DUBalatoninyar | Rólunk - Rethy FashionNA TV – Balatoni Nyár 2015.07.23. – A mi szereplésünk 43:40-kor kezdődik.
 • Középsuli.hu Divat/Életmód hírek 2015.07.15.
 • Újpest.hu – hírek 2015.01.24.
 • Középsuli.hu középiskolások magazinja 2014.09.04.
 • Családi Lap 2014. májusi száma

Csaladilap | Rólunk - Rethy Fashion

 

Cikk

Cikk

 • Lakihegy rádió – Mozaik 2014.02.23.
 • MTV1 – Zöld Tea 2014.02.04. – A rólunk készült interjú 4:20 perctől kezdődik.
 • HírTV – Zöld övezet 2013.12.31. – Ezen műsor második felében láthatjátok a 2013. évi utolsó interjúnkat.
 • Ma reggel | Rólunk - Rethy FashionMTV1 – Ma reggel 2013.10.18. – Élő közvetítés, rövid interjú a pArt12 Designer Galériából. A beszélgetés 1:21-től indul. 
 • TV2 – Mokka 2013.10.09. – A NESST és a CITIBANK meghívást kapott a Mokka műsorába. Mi is elkísértük őket, mint a 2012/2013. évi NESsT-Citi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Program Versenypályázatának egyik nyertese. – „Több vállalkozást is támogattak az elmúlt hónapokban annak a programnak a keretén belül, amely a társadalmi vállalkozások fenntarthatóságának fontosságára hívja fel a figyelmet.”    „A Mokka stúdiójában Yalcinkaya Veronika a Citibank közép-kelet-európai marketing igazgatója, Horváth Anna a NESsT magyarországi vezetője és Réti Éva a Réthy Fashion egyik tulajdonosa válaszolt a kérdésekre.”
 • Új.kispest.hu – hírek 2013.09.23. – A 2013. szeptember 21-i divatbemutatónk a Kispesti Forrásházban egy gyümölcsöző kapcsolat kezdete. Nagy örömükre szolgál a sikeres együttműködés lehetősége a Kispesti Forrásházzal, mely kezdeményezés célja, hogy a farmer feldolgoztatásával munkához juttassuk a kispesti hátrányos helyzetben lévő gondozott személyeket.
  • Fashiontravel 13 nyar | Rólunk - Rethy FashionFashion & Travel magazin 2013. nyári számában megjelentek ruháink
 • Balatoninyar | Rólunk - Rethy FashionMTV1 – Balatoni Nyár 2013.07.19.  – A mi szereplésünk 01:18-kor kezdődik.
 • Klubrádió – Zöld Klub 213.05.08. – Megtörtént az első rádiós interjúnk. A műsorban a környezetvédelem és a divat kapcsolatáról, az újrahasznosított magyar divatról beszélgettünk.
 • Duna Tv | Rólunk - Rethy FashionDUNA TV – Kívánságkosár 2013.04.25. – Az első TV-s szereplésünk.Köszönjük az ALICE Csoportnak – Juditnak és Gábornak –, hogy mindezt megszervezték!!!

 

 

Elismeréseink

Az Ozone Zöld-Díj 2013. környezetvédelmi pályázaton különdíjasok lettünk

Az Ozone Zöld-díj célja a környezettudatos megoldások népszerűsítése és a fenntartható fejlődés fontosságának tudatosítása. Ozone Zöld DÍJ | Rólunk - Rethy Fashion

Az OzoneNetwork 2013-ban is díjazta a környezettudatos megoldásokat, projekteket és ötleteket. November 20-án a Magyar Fenntarthatósági Csúcson került megrendezésre a 4. Ozone Zöld-Díj díjátadó ünnepség. Összesen 52 nevezés érkezett a 2013-as pályázati felhívásra, ahol a cégek most rekord számban képviseltették magukat.

A győzteseket idén is Prof. Dr. Tóth László elnök és Dr. Fogarassy Csaba főtitkár a Gödöllői Szent István Egyetem Klímatanácsának tagjai választották ki.

A Szent István Egyetem Klímatanácsának különdíját vehette át a Réthy Fashion

Ozone Zöld DÍJ | Rólunk - Rethy Fashion

 

2012/2013. évi NESsT-Citi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Program Versenypályázata

Egy évvel ezelőtt a NESsT és a Citibank kiírt egy pályázatot, ahová jelentkeztünk. Az első rostán átjutottunk, üzleti képzésen vehettünk részt. Megtanultuk, hogy miért vagyunk társadalmi vállalkozás, ez mit jelent és mivel jár. Közel egy éves közös munkával elkészítettük üzleti tervünket. Bekerültünk a legsikeresebb pályázók közé, s így, egyik nyertesként pénzügyi támogatásban részesültünk, és a NESsT magyar portfólió tagjai lettünk.

nesst citi | Rólunk - Rethy Fashion


nesstciti | Rólunk - Rethy Fashion

Köszönjük a NESsT és a Citibank szakmai támogatását!

Büszkék vagyunk, hogy NESST ENTERPRISE lehetünk.

 

 

Képek az ünnepélyes díjátadóról 13.09.04.

 

 

 

Támogatóink

Akiknek nagyon sokat köszönhetünk:

citi | Rólunk - Rethy FashionNESsT | Rólunk - Rethy FashionALICE | Rólunk - Rethy Fashion

 

 

 

 

 

 

 

Partnereink

Akikkel együtt dolgozunk:

WHITE BIRD GRAPHICS KFT. Arcszíntér – az egészségtudatos nők biosminkese VINKET Nyomda
white bird logo | Rólunk - Rethy Fashion Arc Színtér | Rólunk - Rethy Fashion vinket | Rólunk - Rethy Fashion
CUKORFALAT Cukrászda és Kávéház Bridal Mirage – egyedi esküvői kiegészítők Bild’s Event Rendezvényszervező Iroda
Cukorfalat | Rólunk - Rethy Fashion Rólunk - Rethy Fashion Bild's_Event | Rólunk - Rethy Fashion
FOTOLLA – a család fotósa Vincze Zsolt Photography PHOTOKOOKAI
Rólunk - Rethy Fashion Rólunk - Rethy Fashion Rólunk - Rethy Fashion

 

 

 

Képek / Videók

Képeink:

Rólunk - Rethy Fashion   Rólunk - Rethy Fashion

Az eseményeinkről készült fotók és videók az Aktuális menü bejegyzéseiben találhatóak meg, valamint minden oldalunk információit fotókkal illusztráljuk.

Fényképek és videók elérhetőek a Réthy Fashion Facebook oldalán Albumba rendezve, valamint Instagram  és Youtube oldalunk is.

Ha megtetszik egy ruhánk, s nem találod a termékeink közt, keress minket az [email protected] e-mail címen, vagy üzenj a Kapcsolat menüben!

Referencia videóink:

Föld napi rendezvény a környezettudatosság jegyében – közös kitelepülésünk a Határokon Átívelő Nemzeti Ifjúsági Egyesülettel. – 2017.04.22.

 

Öko-divatbemutató – Belvárosi Művészeti Napok Széphárom Galéria – 2015.09.30.

 

Öko-divatbemutató (szabadtéri) – Forrásház Nyárelő – 2014.05.10.

 

Farmermánia kiállítás a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnáziumban – 2014.11.17.

 

Környezetvédelmi nap a Benkőben – 2014.01.17.

Termékeink: