Összegyűjtöttem pár érdekes adatot a karácsonyról!

Mikor jön, a karácsony mindig csak azzal vagyunk elfoglalva, hogy mit eszünk, milyen ajándékot adunk, milyen szép tiszta a lakásunk, milyen ruhát veszünk fel, mit posztolunk a netre …

De tudtátok-e, hogy :

  1. A karácsonyi dalok éneklése egy régi angol hagyományból ered, mely során énekkel kívántak minden jót a szomszédjaiknak.
  2. A cipőkbe várni az ajándékot, egy holland hagyományból ered, ahol kitették a cipőiket étellel tele Szent Miklós szarvasainak, aki cserébe ajándékokat hagyott a cipőkben.
  3. Nagyjából 60 millió fenyőfát ültetnek évente Európában, melyekből karácsonyfa lesz.
  4. A világ legnagyobb szaloncukra 45,72 méter hosszú volt és 1991-ban Ausztráliában készült.
  5. A források szerint 336 december 25-én ünnepelték először a karácsonyt a Római Birodalom fővárosában.
  6. A karácsonyfa állítás akkor vált divattá az egész világon, mikor Viktória királynő 1846-ban az lllustrated London News című lap egyik rajzán családja körében a feldíszített fenyőfa mellett volt látható, és amit Viktória tett, az divattá is vált. Így neki köszönhető, hogy a karácsonyfa nélkül nincs karácsony.
  7. A 14. századra tehetjük a szaloncukor ősét, melyet fondant-cukornak hívnak és a franciák alkották meg. Az édesség német cukorművesek közvetítésével jutott el hozzánk, mégis hungarikumként tartjuk számon. Ennek oka, hogy az első fondantgyártó gépek tulajdonosa Stühmer Frigyes, hamburgi cukrászmester volt, aki hazánkban telepedett le. Majd később, a XIX. századtól vált szokássá a világon egyedül nálunk, hogy a karácsonyfára aggatjuk ezt a finomságot.

Mi hogyan teszünk hozzá a karácsonyhoz! Készítünk olyan termékeket, melyek szépek, ajándékozhatók és öko. Felhívjuk a figyelmet, arra, hogy csomagolj környezettudatosan, nem biztos, hogy a legjobb módja a csomagolásnak a műanyag a papír, amit csak addig használunk, míg ki nem csomagoljuk az ajándékot és aztán máris landol a szemétbe. Mindezt karbonsemlegesen tesszük!

Itt van egy pár ajándékötlet!!!

Manócska - 2020 Karácsony | Rethy-FashionManócska

 

Díszpárna kockás - 2020 Karácsony | Rethy-FashionDíszpárna kockás

 

Ötlet ajándékok csomagolására!!!

Ajándéktasak közepes - 2020 Karácsony | Rethy-FashionAjándéktasak közepes

 

Kellemes készülődést és Boldog Karácsonyt kívánunk Nektek és Családotoknak!

Réthy Fashion csapata