Malonyai Dezső Kiállítás - Réthy Fashion

Malonyai Dezső Kiállítás – Réti Éva alkotása

A Duna Palota „Hommage á Malonyai Dezső” címmel és tematikával nyílt képző-, nép- és iparművészeti pályázatot hirdetett Malonyai Dezső író, művészettörténész, néprajzkutató születésének 150., halálának 100. évfordulója tiszteletére.

Olyan magyarországi és határon túli magyar képző-, ipar- és népművészek és népi iparművészek kiállításra kész alkotásait várták, akik az ősi magyar díszítő- és népművészet, valamint egy-egy tájegység néprajzi motívum kincsét, forma-, szín- és tárgyi világát hűen tükröző, vagy azt felhasználó, a hagyományokat napjaink igényeivel ötvöző, „újra álmodó” művet hoznak létre. Kérés volt a Malonyai kutatói- feldolgozói- felfedezői magatartáshoz történő kapcsolódás.

Réti Éva, a Réthy Fashion Kft. megálmodója is benyújtotta pályázatát, ami egy napjainkban is bármilyen alkalommal viselhető farmerruha, melyet kékfestő motívummal díszített.

Nagy örömünkre a zsűri beválogatta alkotását a “Hommage á Malonyai Dezső” kiállítás anyaga közé.

Malonyai Dezső Kiállítás - Réthy FashionLátogasson el a kiállításra, ahol nem csak Réti Éva pályamunkáját, hanem az egész kiállítás anyagát megcsodálhatja. A tárlat november 11. – december 7. között látogatható, minden nap 9 és 18 óra között.

Malonyai Dezső Kiállítás - Réthy Fashion

Ízelítő a Malonyai Dezső Kiállítás alkotásaiból